Vinkit voittavaan tarjoukseen

Tinkin lähtökohtana on auttaa ostajia löytämään parhaita mahdollisia, juuri heidän tarpeisiinsa sopivia ammattilaisia. Tämä tukee varsinaista visiotamme: ammattilaisten työn edistämistä ja kehittämistä. Meille on äärimmäisen tärkeää että sinä saat hyviä projekteja! Olet jo pitkällä jos saat tarjouspyynnön - tiedät, että asiakas tarvitsee apuasi ja että sinun osaamisesi vastaa kaikkia hänen toiveitaan.

Edessäsi on kuitenkin vielä se viimeinen rutistus, maaliviivan ylittäminen ensimmäisenä viidestä kisaajasta. Tinkin asiakas saa aina nähdäkseen useamman tarjouksen, joista kaikki ovat lähtökohtaisesti “oikeanlaisia” - miten saada kaulaa muihin?

Tärkein vinkkimme on yksinkertainen: tee tarjouksestasi ainutlaatuinen, juuri tälle asiakkaalle räätälöity. Tinki tuo perustiedot osaamisestasi toki suoraan asiakkaan saataville, mutta älä ihmeessä jätä tarjoustasi faktojen varaan. Tuo mukaan tunnetta.

Seuraavassa esittelemme viisi pikavinkkiä tuon tunnelatauksen luomiseen, ja sitä kautta paremman tarjouksen kirjoittamiseen.

Tervehdi asiakasta nimellä. Oikealla nimellä.

Kuulostaa itsestäänselvältä, mutta nimen käyttäminen on helppo unohtaa ja oikeinkirjoituksen laiminlyömisen vaikutukset ovat suuret. Sisällä saatteeseen tervehdys, jossa huomioit asiakkaasi nimeltä. Nimen käyttäminen kertoo konkreettisesti, että olet lukenut ja ymmärtänyt juuri tämän asiakkaan tarpeet. Tuplavarmista että todella kirjoitit nimen oikein. Anne tuntee olonsa vähemmän imarrelluksi jos kutsut häntä tarjouksessasi Annaksi. Tai Sepoksi. Muista myös kiittää, se kuuluu hyviin käytöstapoihin!

Viittaa asiakkaan kyselystä löytyviin yksityiskohtiin

Varmista, että tarjouksesi sopii nimenomaan tähän asiakkaasi tekemään kyselyyn. Nimetyn tervehdyksen jälkeen voit hyvin aloittaa geneerisemmällä iskulauseella, mutta lisäämällä pieniä yksityiskohtia luot asiakkaallesi tunteen siitä, että olet kuunnellut tämän toiveita. Tarkoin valitulla kysymyksellä voi myös päästä erittäin pitkälle! Muista myös kertoa kuinka innoissasi olet nimenomaan tästä mahdollisuudesta.

Terve Anne, kiitos että sain tämän kyselyn! Vetäisin mielelläni tennistunnin sinulle vaikka heti huomenna. Minullakin oli juniorina ongelmia rystylyöntini kanssa, ja tiedän tasan tarkkaan kuinka turhauttavaa on pelata kun lyönti ei kertakaikkiaan vaan toimi. Jaan mielelläni saamiani oppeja eteenpäin!

Kerro, miksi olet pätevä tähän hommaan

Asiakkaat haluavat kuulla, miksi heidän tulisi palkata juuri sinut, joten kerro se heille. Ole sopivan itsevarma kun kerrot olennaisesta kokemuksestasi konkreettisin esimerkein.

Olen pelannut kilpatennistä SM-tasolla yli viisitoista vuotta ja valmentanut kaikenikäisiä ja -taitoisia pelaajia usean vuoden ajan.

Mutta nyt tarkkana, älä kopioi tekstiä joka sinulla on jo Tinki-profiilissasi. Ne tiedot asiakas on jo saanut. Tarjoa jotain uutta ja yllättävää, jonka vain sinä voit vain hänelle tarjoamaan. Muista, että saatat kilpailla jopa neljän muun ammattilaisen kanssa Tinkissä, joten keskity siihen, mikä tekee sinusta erilaisen.

Minusta oppimisen edellytyksenä on hyvä henkilökemia. Valmentajan on oltava hyvä tyyppi vaikka tiukasti ohjaisikin! Valmennustyylini on sopivan rento, ja voimme muuttaa harjoituksen intensiteettiä toiveidesi mukaan.

Tarjositpa sitten mitä tahansa palvelua, millä tahansa alalla, näistä jokaisella on yleensä jokin erityispiirre joka on omiaan turhauttamaan asiakkaita. Tunnusta tämän ennakkoluulon olemassaolo, ja kerro miten olet erilainen. Näin annat itsestäsi luotettavan ja helposti lähestyttävän kuvan.

Kanssani ei tarvitse huolehtia epäonnistumisesta - en tule koskaan huutamaan sinulle naama punaisena “lyö kovempaa!” :) Ohjaan jämäkästi mutta mukavasti!

Avaa hintatasoasi

Tinki näyttää ostavalle asiakkaalle erittäin selvästi jokaisen tarjouksen hinnan. Hintavertailu on siis väistämätöntä. Usein tärkeämpää kuin hinta itsessään on kuitenkin arvo: jos olet alan paras ja siksi kallein, kerro se. Jos olet uusi alalla ja hinta heijastaa tätä, kerro sekin. Kerro aina rehellisesti miksi veloitat sen verran kuin veloitat, mitä tarjouksesi tarkalleen ottaen sisältää, ja miksi olet hinnan arvoinen.

Minulla on tuntien ohjaamiseen tarvittava pätevyys ja pitkä kokemus. Opettamisen lisäksi varaan meille kentän ja maksan sen. Tuon pallot ja myös lainamailan sinulle jos se on tarpeen. Tämä kaikki sisältyy 60€ tuntihintaan.

Korosta seuraavaa toimenpidettä

Kerro ostajalle mitä pitäisi tehdä seuraavaksi, jotta projekti saadaan aloitettua. Päätösten tekeminen on jokaiselle meistä vaikeaa, ja tuleva asiakkaasi arvostaa jos autat häntä siinä. Saatat yllättyä kuinka monella asiakkaalla ei ole pienintäkään hajua siitä, kuinka pitää edetä. Lopeta viestisi kannustamalla asiakasta vastaamaan, jotta saatte tapaamisen sovittua. Yksinkertaisenkin kysymyksen esittäminen johtaa usein keskustelun jatkumiseen. Mitä pidempään keskustelu jatkuu, sitä paremmat ovat mahdollisuutesi voittaa projekti.

Huomaan, että haluat saada tuon rystylyöntisi kuntoon nopeasti. Sopivatko iltapäivät vai illat sinulle paremmin? Voisin vetää harjoitukset jo esimerkiksi huomenna maanantaina kello 15 tai tiistaina klo 20.

Näillä eväillä tarjouksestasi tulee asiakasta palveleva, tiivis, ystävällinen ja informatiivinen - siis voittava! Jos asiakas päätyy lopulta kuitenkin valitsemaan jonkun muun, me kysymme häneltä miksi sinua ei valittu. Kuuntele tämä palaute tarkasti ja siirry leuka pystyssä seuraavaa tarjousta kohti.