Hyvän ostajan opas

Asiantuntijatyön ostaminen on vaikeaa. Ostopäätökseen sisältyy monta epävarmuuden kohtaa: mistä voin tietää, olenko löytänyt oikean ihmisen? Onko hänellä varmasti aikaa tähän työhön? Osaako hän varmasti asiansa, onko yhteistyö mukavaa, syntyykö toivottu tulos ja en kai maksanut liikaa? Ikävä totuus on se, että ostajan rooli on väistämättä vaikea. Sinähän olet tilaamassa palvelua asiantuntijalta juuri siksi ettet ole itse sen alan ammattilainen. Et siis lähtökohtaisesti voikaan tietää varmasti, onko ostamasi palvelu parasta A-luokkaa.

Hyvä ostaja voi kuitenkin vaikuttaa huomattavan paljon projektin lopputulokseen ja onnistumiseen.

Hyvä ostaja voi kuitenkin vaikuttaa huomattavan paljon projektin lopputulokseen ja onnistumiseen. Hyvin tehty tarjouspyyntö poistaa epävarmuudet myös itse projektin tekemisestä. On äärimmäisen vaikea tehdä hyvä tarjouspyyntö, joka varmistaa nappiin osuvat, vertailukelpoiset tarjoukset. Mitä isompi projekti ja monimutkaisempi tarve, sitä varmemmin jossain kohtaa matkaa ostaja huokaisee “en ehkä osannut ostaa tätä projektia oikein”.

Ethän kuitenkaan vaivu epätoivoon. Tämä sama ongelma koskettaa kaikkia asiantuntijapalveluiden ostajia ja olemme tunnistaneet monta keinoa ostamisen riskin minimoimiseen. Yksi Tinkin kantavista ajatuksista onkin työn ostamisen helpottaminen. Palvelumme tueksi kokosimme alle muutaman vinkin hyvän tarjouspyynnön tekemiseen. Näitä seuratessasi uskallamme taata sinulle pätevää, mukavaa ja kaikin puolin juuri sinulle sopivaa apua kaikkiin tarpeisiisi!

Rakastu yksityiskohtiin.

Kerro mahdollisimman tarkasti mitä haluat ja milloin. Käytä deadlineja työmääräarvioiden sijaan ja kerro, mitä oletat olevan valmiina työn valmistuessa. Jos projektiin osallistuu muitakin, kerro minkälainen tiimi on ja missä työ tehdään. Älä kuitenkaan kerro “miten” - jätä ammattilaiselle tilaa pohtia, miten haluttuun lopputulokseen pääseminen kannattaa ratkaista.

Uskalla olla avoin.

Kerro miksi tämä työ pitää tehdä. Mitä enemmän uskallat avata tarpeitasi ja mahdollisia liiketoimintatavoitteitasi, sitä paremman tarjouksen ja tekijän saat. Tarjoamme lähes jokaisessa kyselyssä mahdollisuuden kertoa lisätietoja - käytä sitä! Kerro mikä on tärkein ratkaistava ongelma, kuvaa minkälainen olet asiakkaana, ja mitkä asiat ovat sinulle erityisen tärkeitä.

Muista kysyä referenssejä.

Lunastus on lupausta vahvempaa. Vaikka rakastuisit löytämäsi ammattilaisen tarinaan, selvitä silti vielä mitä hän on aiemmin tehnyt. Tarkastele tehdyn työn jälkeä, tsekkaa Tinkiin jätetyt arviot tai pyydä ammattilaista kuvaamaan, mitä hän muuttaisi edellisestä projektistaan - tosiammattialinen löytää aina parannettava.

Luota.

Ostopäätöksen jälkeen on tärkeää luottaa tehtyyn päätökseen. Anna palkkaamallesi ammattilaiselle se tila, jonka hän tarvitsee tehdäkseen ensiluokkaista työtä. Älä suunnittele suunnittelijan puolesta, älä hanki maalarin tarvikkeita omin päin. Olet palkannut ammattilaisen, koska he ovat tähän työhön sinua pätevämpiä. Jos sinusta tuntuu, että jokin asia on menossa eri suuntaan kuin toivoisit, puhu. Mutta pyri siihen ettet ole epäileväinen. Luottamuksen puute vie vain pohjan hyvältä yhteistyöltä.